Over mij

Evelyne Boersen Bliekendaal Kinderpsycholoog AlkmaarEvelyne Bliekendaal

Met veel plezier werk ik, Evelyne Bliekendaal – Boersen, in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie (JGGZ), onderdeel van de ambulante jeugdzorg in de regio Alkmaar. In januari 2018 ben ik  gestart met PsychologenPraktijk Samen. Daarnaast ben ik sinds 2002 werkzaam in verschillende instellingen voor Specialistische GGZ (S-GGZ).

In 2005 ben ik afgestudeerd als Psycholoog Kind & Jeugd aan VU in Amsterdam. In 2010 heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog Kind & Jeugd afgerond. In mijn praktijk vind ik het belangrijk om samen aan de slag te gaan met de hulpvraag en om op een creatieve manier te werken naar verbetering. Daarbij ben ik nieuwsgierig naar degene met wie ik in gesprek ben en vind ik het belangrijk om er achter te komen en te volgen wat bij de ander past.

Behandeling wordt vormgegeven vanuit een eclectische benadering. Dit houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van een combinatie van verschillende vormen van therapie. In de basis ben ik opgeleid vanuit een cognitief gedragstherapeutisch kader, daarnaast pas ik elementen vanuit de psychotherapie, schematherapie (basis opleiding afgerond), EMDR (basisopleiding afgerond), oplossingsgerichte en mentaliserende bevorderende therapie toe.
Ik ben gespecialiseerd in diagnostiek bij vermoeden van autisme en behandeling van autismespectrumstoornissen in combinatie met comorbide problematiek. Mijn werkwijze is hierbij beïnvloedt vanuit Geef me de 5 (klik hier voor meer informatie over Geef me de 5).

Ik ben supervisor voor de GZ-opleiding en het traject K&J NIP. Voor meer informatie kun je een mail sturen naar info@ppsamen.nl

https://www.linkedin.com/in/evelyne-bliekendaal/